تشخيص تاريخ انقضا لوازم آرايشي هنگام خريد - از باركد تشخيص دهيم؟
19 | 6 | 1403
مارال توکلی زاده

تشخيص تاريخ انقضا لوازم آرايشي هنگام خريد - از باركد تشخيص دهيم؟

تاریخ انقضا محصولات آرایشی نیز همانند دیگر محصولات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، همانطور که محصولات غذایی تاریخ مصرف گذشته غیر قابل استفاده هستند و در صورت استفاده سلامت را به خطر می اندازند، محصولات آرایشی نیز بر سلامت پوست تاتیر به خصوصی می گذارند. هرچند که استفاده از محصولات تا آخرین قطره بسیار وسوسه انگیز است اما هر چیزی تاریخ انقضا منحصر به خود را دارد، حتی شاید زمان آن کوتاه تر از آنچه فکر می کنید باشد!

اغلب برایشان سوال است که وقتی می گوییم تاریخ انقضای محصولات آرایشی بهداشتی یعنی چه؟ ماندگاری محصولات مدت زمانی است که از محصول انتظار عملکرد مدنظر می رود. این مدت زمان با توجه به نوع محصول، نحوه استفاده و نگهداری  متفاوت است اما هر شرکت تولید کننده باید تاریخ انقضا را روی محصولات آرایشی به صورت علامت اختصاری تاریخ انقضا و تولید، بارکد یا... در بخش مو مشخصات محصول درج کند.

عواملی همچون تغییرات دما، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، هوا و رطوبت، رشد قارچ و باکتری به دلیل تجزیه مواد نگهدارنده با گذشت زمان و عوامل های جزئی تر بر تاریخ انقضای محصولات آرایشی تاثیر می گذارند.

تاریخ انقضا محصولات آرایشی

محصولات پودری و کرمی (کرم پودر، کانسیلر، برق لب و...): 10 تا 18 ماه

تونر، کرم ضد آفتاب، کرم دور چشم، کرم مرطوب کننده و...: 1 تا 2 سال

مداد ابرو و خط چشم: 1 سال

رژلب: 18 تا 24 ماه

خط چشم مایع و ریمل: 3 تا 6 ماه

لاک ناخن: 1 تا 2 سال

عطر: 3 تا 5 سال

نکاتی مهم!

همانطور که گفته شد، در قسمت مشخصات محصولات روی هر محصول حداکثر مدت زمانی که میتوانید از محصول استفاده کنید درج شده است و شما تشخیص می دهید که میتوانید با توجه به آن مدت ذکر شده از محصول استفاده کنید یا خیر. همچنین نکات قابل توجه ای در مورد محصولات آرایشی وجود دارد که بهتر است به آنها دقت نمایید:

  • محصولات خود را با شخص دیگری به اشتراک نگذارید.
  • از محصولات خود مراقبت کنید و آنها را در معرض رطوبت و گرما قرار ندهید.
  • اگر با استفاده از محصول آرایشی چشم دچار سوزش یا عفونت شدید، استفاده از آن را متوقف و به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر محصولی دچار بوی بد، تغییر رنگ، تکه تکه شدن یا ایجاد رنگی سبز، مشکی و یا آبی شد، نشان دهنده فاسد شدن آن می باشد.
  • ریملی که خشک می شود دیگر قابل استفاده نیست و ریختن آب یا روغن درون آن موجب ورود باکتری و عفونت چشم می شود.
  • اگر متوجه ایجاد حالت چرب روی محصولات پودری شدید، بدانید که زمان استفاده از آن محصول به پایان رسیده است.
  • اپلیکاتور و ظروف محصولات را تمیز نگه دارید.
  • محصولات آرایشی وگان یا ارگانیک در بازار معمولا فاقد مواد نگهدارنده هستند، بنابراین مدت ماندگاری کمتری دارند. بهتر است آنها را در یخچال نگهداری و سریع استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که ممکن است لوازم آرایشی ای که خریداری می کنید علامت هایی که گفته شد را نداشته باشید و شما مجبور به انتخاب راه دیگری برای انتخاب باشید که در ادامه به آن میپردازیم.

تشخیص تاریخ انقضا از روی بارکد

همانطور که پیش تر گفته شد برخی از محصولات دارای بارکد هستند که با اسکن آنها توسط نرم افزار های بارکد خوان میتوانید اطلاعات مربوط به محصول را مشاهده کنید.

بچ کد (Batch Code)  در اکثر مواقع در پایین ظرف یا نزدیک به آن چاپ می شود. کد دسته باعث شناسایی دسته ای که محصول در آن تولید شده به تولید کننده یا تامین کننده می شود. اگر محصولی به صورت دسته ای ساخته نشده باشد، کد محل تولید و تاریخ را مشخص می کند.

همچنین سایت های تاریخ انقضای لوازم آرایشی زیادی وجود دارد که اطلاعات بسیار مفید و کاربردی در مورد محصولات را در اختیارتان قرار می دهند. دو تا از معتبر ترین سایت ها Checkcosmetic.Net و Checkfresh.com می باشند.

سخن پایانی! 

پشت گوش انداختن نکاتی که گفته شد منجر به تخریب سلامت تک تک اجزای بدن شما می شود و ممکن است برگشت از این مسیر با ضرر های بسیاری همراه شود. پس چه بهتر است که به تاریخ انقضا و نکات بهداشتی هر محصول آرایشی و بهداشتی دقت و توجه عمیقی داشته باشیم تا روزی با پشیمانی مواجه نشویم.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)