معرفی 6 ماسک خانگی برای رفع جوش صورت
در پوست غدد چربی زیادی وجود دارد که نزدیک فولیکول ها قرار دارند و با تولید سبوم مانع از خشک شدن پوست می شوند. اما اگر ماده روغنی سبوم بیش از حد ترشح شود و با سلول های مرده ترکیب شود آکنه پوستی را به وجود می آورد. این بیماری مزمن بوده و باعث ایجاد لک و انواع جوش در نواحی مختلفی نظیر: گردن، صورت، شانه، کمر، سینه و بالا بازو می شود.
انواع جوش و آکنه:
- معمولی: تجمع باکتری، سبوم و سلول های مرده در منافذ پوست
- سرسیاه: برآمدگی کوچک روی سطح پوست و پر شدن آن با چربی
- سرسفید: تجمع چربی بیش از حد و تعداد زیادی سلول مرده
- چرکی: ایجاد به دلیل وجود باکتری استافیلوکوکوس اورئوس
- کیستی: مسدود شدن منافذ روی پوست به علت تولید بیش از حد روغن طبیعی توسط بدن
- گره ها (ندول): متاثر از عوامل بیولوژیکی
برای رفع انواع جوش قرص و دارو های شیمیایی مختلفی وجود دارد که تحت نظارت و تجویز پزشک باید مصرف شود. اما شما می توانید پیش از آنکه جوش و آکنه بدنتان پیشرفت کند و مشکل ساز شود، با ماسک های خانگی آنها را بهبود ببخشید. شما با اینکار مانع اتلاف وقت و هزینه خود می شوید!
معرفی 6 ماسک خانگی برای رفع جوش صورت:
- 1) آبلیمو و گلاب: گلاب التهابات پوست را از بین می برد و در نتیجه به بهبود جوش کمک زیادی می کند. اگر خاصیت اسیدی بودن آبلیمو پوست شما را تحریک می کند این ماسک برای شما بسیار مناسب می باشد.
طرز تهیه و نحوه استفاده:
در ابتدا مقداری از آبلیمو و گلاب را به صورت مساوی با یکدیگر ترکیب کرده و سپس پنبه ای را آغشته به این ترکیب کرده و خیلی آرام روی صورت خود بزنید. اجازه دهید 15 الی 20 دقیقه بماند و سپس آن را با آب سرد بشویید.
توجه داشته باشید که آبلیمو با چشمتان تماسی پیدا نکند!
- 2) دارچین و عسل
طرز تهیه و نحوه استفاده:
2 قاشق غذاخوری عسل را با 1 قاشق چای خوری پودر دارچین با یکدیگر ترکیب کنید و این ترکیب را با پنبه یا دستمال به صورت بزنید و 15 دقیقه صبر کنید تا ماسک روی صورتتان بماند. سپس صورت را بشویید و آن را به خوبی خشک کنید. سعی کنید این کار را در هفته 2 الی 3 بار انجام دهید.
- 3) مولتانی میتی (خاک رس قهوه ای) و لیمو: مولتانی میتی سرشار از منیزیم کلراید بوده و جذب کننده چربی اضافی پوست می باشد همچنین از انسداد و بسته شدن منافذ پوست جلوگیری می کند.
طرز تهیه و نحوه استفاده:
برای تهیه این ماسک نصف لیمو را به خوبی بچلانید و به همراه یک قاشق غذاخوری مولتانی میتی خوب ترکیب کنید سپس ترکیب ایجاد شده را با دست و یا پنبه بقه آرامی روی صورت خود بمالید و اجازه دهید 15 الی 20 دقیقه روی پوستتان بماند و در آخر با یک حوله تمیز به آرامی آن را خشک کنید. بهتر است در هفته 1 الی 2 بار از این ماسک استفاده کنید.
- 4) آلوئه ورا و زردچوبه: زردچوبه خاصیت ضد التهاب و باکتری دارد بنابراین از ایجاد جوش و تورم جلوگیری می کند. همچنین آلوئه ورا از پوست در برابر سموم محافظت می کند.
طرز تهیه و نحوه استفاده:
یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را به همراه نصف قاشق غذاحوری زردچوبه باهمم مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را روی صورت خود بمالید. بگذارید 15 الی 20 دقیقه بماند و سپس آن را بشویید. می توانید در هفته 2 الی 3 بار این ماسک را استفاده کنید.
- 5) میخک و زردچوبه: میخک خاصیت ضد باکتری و قارچ دارد و مناسب برای کاهش تورم و درمان عفونت می باشد.
طرز تهیه و نحوه استفاده:
4 یا 5 میخک را خمیر کنید و نصف قاشق چایخوری زردچوبه را با آن ترکیب کنید. خمیر به دست آمده را روی صورت خود بمالید و اجازه دهید 15 الی 30 دقیقه روی آن بماند و در آخر صورتتان را با آب سرد بشویید و آن را خشک کنید. بهتر است در هفته 2 الی 3 بار این کار را انجام دهید.
- 6) سرکه سیب
نحوه استفاده:
برای استفاده از این محصول در ابتدا صورتتان را به خوبی بشویید و آن را کامل خشک کنید سپس مقداری سرکه سیب را به همراه آب مخلوط کنید و بر روی صورت بمالید. اجازه دهید 10 الی 15 دقیقه روی پوستتان بماند و سپس با آب بشویید. بهتر است بعد از شستن صورت کمی نرم کننده بزنید. همچنین می توانید از این ماسک 2 الی 3 بار در هفته استفاده کنید.
سخن پایانی
ماسک های گفته شده با موادی در دسترس، کم هزینه و کمترین عوارض جانبی می باشد اما باید توجه داشته باشید که این ماسک ها در صورت استفاده روزانه و طولانی مدت می تواند عوارضی همچون نازک شدن پوست، افتادگی پوست و... را برای شما ایجاد کند. بنابراین بهتر است طبق تعداد دفعاتی که گفتیم از آنها استفاده کنیم. امیدواریم "معرفی 6 ماسک خانگی برای رفع جوش صورت" که در این مطلب برای شما عزیزان بیان کردیم موثر واقع بوده باشد!